Hvad er FVU og hvad kan jeg bruge det til?

Hvad er FVU, og hvad kan jeg bruge det til? Det er måske spørgsmål, som du ikke vidste, at du gerne ville kende svaret på.

 

Føler du dig udfordret i hverdagen, når du skal læse, stave, skrive eller regne? Det kan være en arbejdsopgave eller mail, der skal skrives, og det er her FVU kommer ind i billedet.

 

FVU står for Forberedende Voksenundervisning, og den grundlæggende opgave for FVU er at tilbyde GRATIS undervisning i læsning, skrivning og stavning samt matematik, engelsk og IT. Det er for alle, men du skal kunne noget dansk i forvejen. Hvis du fx har problemer med dansk på arbejdspladsen eller på studiet, så kan et FVU-kursus være en rigtig god idé – du kan blive undervist både om aftenen, i weekenden og online, så det ikke går ud over de daglige gøremål.

 

Læs mere om FVU her

 

FVU består af flere forskellige trin, og derfor skal du igennem en test inden du starter, så du kan være sikker på, at du starter på det trin, der passer bedst til dig. Du kan læse FVU på 4 trin, hvor 4 er det højeste niveau.

 

Helt konkret så kan du bruge FVU til:

 

  • Adgang til flere erhvervsuddannelser
    • Når du har bestået FVU trin 2 i matematik og FVU-trin 4 i læsning kan du søge ind på en erhvervsuddannelse. Disse trin svarer til, at du har en 9. eller 10. klasses afgangseksamen med 02. Der kan dog være forskellige krav alt efter, hvilken uddannelse du søger ind på, så undersøg altid, hvilke krav der stilles til den uddannelse, du ønsker.
  • Ansøgning om permanent opholdstilladelse
    • Når du har bestået FVU læsning trin 2, kan du søge om permanent opholdstilladelse.

 

FVU er i realiteten dansk- og matematikundervisning, som man kender det fra Folkeskolen. Du vil blive stærkere i dit skriftlige, så det ikke længere er så svært at skrive en besked til andre. Det kan også være, at du har svært ved at læse flydende, når du læser godnathistorier for dine børn eller når du skal hjælpe dem med regnestykkerne i matematik. Det kan FVU også hjælpe dig med, så du uden problemer kan hjælpe dine børn med lektierne eller læse nyhederne på nettet.

 

FVU er altså ikke blot at lære dansk, matematik, engelsk eller IT. Det er undervisning i det, som du har glemt eller ikke helt forstod i Folkeskolen.