CLAVIS Global – mød dine klassekammerater – i klassen eller online fra stuen

Bortset fra en skærm på væggen i hver ende, virker det ikke anderledes end et almindelige undervisningslokale. Men ved nærmere øjekast hænger der også små kameraer og mikrofoner på væggene og i loftet.

 

Lucia fra Østrig gør sig klar til de sidste undervisningstimer på CLAVIS’ studieprøvehold inden eksamen. Mange fra hendes hold sidder hjemme, og forbereder sig, men Lucia gør brug af tilbuddet om eksamensforberedelsen.

 

Lucia bor i Roskilde, men det gør hendes ’klassekammerat’ Diane ikke. Hun bor i Aarhus, men hver tirsdag og torsdag deltager hun i undervisning i Roskilde – via CLAVIS Global. Global er online undervisning, hvor kursisterne kan deltage hjemme foran computeren, og har adgang via webkonferencen til et klasselokale, hvor mange medkursister er fysisk tilstede i undervisningen.

 

Billedet med Diane på skærmen for enden af lokalet bliver markeret med en tynd, grøn streg. Den viser, at det er Diane, der taler, og alle flytter fokus fra underviseren, Steffen, til skærmen på væggen.

 

Fleksibiliteten er vigtig

For Diane var det den fleksibilitet, der er ved Global, som gjorde, at hun valgte det fremfor almindelig undervisning:

 

”Jeg er på barsel, og er meget alene hjemme med børnene, for min mand rejser ofte i forbindelse med sit arbejde. Jeg skulle derfor have mulighed for at modtage undervisning, når børnene sover, siger Diane. Med Global er det nemlig muligt også at se undervisningen efterfølgende, hvis man ikke har mulighed for at være med på det tidspunkt, hvor det foregår.

 

”Når min mand er hjemme, kan jeg være med på webkonferencen (liveundervisningen red.), mens han passer børnene. Det er rart! Jeg kan også amme eller hjælpe med aftensmad, når vi holder en pause,” forklarer Diane.

  

Praktisk at kunne følge med hjemmefra

Lucia bor kun fem minutters gang fra CLAVIS, og derfor møder hun fysisk op til undervisningen hos CLAVIS i Roskilde. Trods det så synes hun, det er en praktisk funktion, at kunne følge med, selvom man ikke kan være fysisk tilstede, og dermed har brug for at se, eller gense, undervisningen på et andet tidspunkt.

 

”Jeg ved, at der er mange, der bruger det, hvis de er ude og rejse, eller har været syge,” forklarer Lucia og tilføjer;

 

”Jeg synes det er en super mulighed!”

 

Læs mere om Global her

Vi tilbyder Global i både Roskilde, København og Aarhus.