Et FVU-matematikforløb gjorde Ann stærkere til eksamen

”Vi gik alle sammen op og bestod!”

 

Det summer af liv i undervisningslokalet hos CLAVIS i København, hvor omkring 15 kursister sidder klar til en dag fyldt med tal og brøker.

 

En af kursisterne, der deltager i undervisningen, er Ann Friis Olsen. Hun læser til sygeplejerske, men svære fag og en hård eksamen i Lægemiddelregning fik hende til at indse, at hun manglede de nødvendige matematiske forkundskaber til at klare sig. Der var flere andre, der viste sig at have det på samme måde. De går nu til FVU-matematik, hvilket har ført til gode karakterer og mere selvtillid.

 

”Jeg havde faktisk glemt, hvordan det var jeg regnede med brøker, fordi det er ikke noget, jeg har brugt i min dagligdag, så jeg er jo kommet lidt langt væk fra det,” siger Ann Friis Olsen. Hun forklarer, at de er nødt til at kunne regning og brøker, for at kunne bestå faget Lægemiddelregning på sygeplejerskestudiet, og her har et forløb i FVU-matematik hjulpet utrolig meget:

 

”Der var nogle, der var dumpet, der fik undervisning herinde, og de gik så op til eksamen igen, og scorede 12”.

 

Det er andet forløb Ann deltager i - og udover resultatet af undervisningen, så har hun også kun rosende ord tilovers for CLAVIS’ underviser Rasmus.

 

”Han er knalddygtig og har en tålmodighed, der siger spar to,” siger Ann og forklarer, at hvis man sidder, og ikke helt er med på, hvordan de matematiske formler hænger sammen, så er der lynhurtigt hjælp at hente.

 

”Han er rigtig god til at spotte og støtte op omkring det,” siger Ann Friis Olsen.

 

Uanset om det drejer sig om at blive stærkere til at skrive faglige opgaver eller løse regnestykker, så kan et FVU-forløb hos CLAVIS styrke både selvtilliden og karaktererne. Læs mere om FVU dansk og matematik her: https://www.clavis.org/til-kursister/fvu-matematik

 

FVU Matematik