Frivillige sprogmentorer på CLAVIS

Vi er enormt taknemmelige for de mange frivillige og engagerede sprogmentorer, der hver dag gør en stor forskel for vores kursister på CLAVIS sprogcentre rundt om i landet🙏


Sprogmentorordningen er kommet i stand via samarbejde med Dansk Flygtningehjælp🤝.

Ida Solhøj Møller er en af vores sprogmentorer i Studiecentret i CLAVIS Roskilde. Ida er uddannet Cand.pharm. og har arbejdet som projektleder i 10 år i en stor medicinalvirksomhed. Her fortæller hun om baggrunden for at være sprogmentor:

”Jeg har tilbudt min tid hos CLAVIS, da jeg oplever, at de mennesker der sidder og ønsker hjælp til målrettet at komme videre med det danske sprog og uddannelse, får et ekstra boost og en støtte ved min personlige indsats.
Jeg har boet og rejst i udlandet, hvilket giver mig indsigt i hvordan det føles at være ”ny” i sprog og land og har derudover stor erfaring indenfor familieliv, karriere og uddannelse - min bredde indenfor disse områder giver mig hurtigt et fælles grundlag med de studerende. Hjælpen består ofte i at forstå den studerendes behov og herefter have samtaler og dialoger, der understøtter de emner, den studerende har behov for at øve. Der er altid god stemning og positiv feedback til min hjælp, så jeg går personligt derfra med en følelse af at have gjort en forskel.”

Tusind tak til Ida og alle vores frivillige sprogmentorer og ikke mindst Dansk Flygtningehjælp.