Efteruddannelse styrker medarbejderne personligt og fagligt

 

”Først tænkte jeg ’neeej, nu igen’, men jeg ændrede hurtigt mening. Det har faktisk været sundt at få støvet den gamle skolerygsæk af igen.” Sådan siger Monica Arrild om det FVU-forløb hun, og en række andre kolleger ved Region Sjælland, netop har været på. Hun arbejder på Køge Sygehus, og skal begynde på uddannelsen som serviceassistent.

Det er blevet et krav at alle, der arbejder indenfor serviceassistentfaget, skal tage uddannelsen. Dem der havde brug for faglig hjælp inden efteruddannelsen, har i foråret fulgt et skræddersyet kursus i dansk og matematik hos CLAVIS sprog & kompetence, som de har taget ved siden af deres arbejde.

Men beskeden om at de skulle tilbage på skolebænken var ikke noget, der i starten vakte begejstring hos deltagerne, men nu indrømmer de, at det har være lærerigt.

”Jeg kan faktisk godt se, hvad jeg kan bruge det til, og så er det rart, at blive bedre rustet nu,” siger Monica, og for hende har forløbet ikke kun betydet, at hun er blevet stærkere rent fagligt – også personligt kan hun mærke, at hun har udviklet sig.

”Jeg havde hørt, at man skulle rejse sig op for at fremlægge, og jeg tænkte, at det overlevede jeg aldrig, for jeg var altid sådan en, der sad bagerst i klassen, men nu tør jeg godt rejse mig op foran en forsamling,” siger hun, og forklarer, at underviser Birgit Birch Henriksen har været god til at udvikle dem, og få dem op til tavlen.

 

Thomas Jensen, der er portør på Køge Sygehus, kan også mærke, at det ikke kun forbereder ham til uddannelse, men at han også privat får gavn af det:

”Nu kan jeg også hjælpe min søn med nogle af hans lektier, og det er fedt,” fortæller en glad Thomas. 


Underviser Birgit Birch Henriksen kan også se, at de ikke kun har udviklet sig fagligt, men at der også tale om en positiv sidegevinst ved kurset, nemlig at de er blevet mere selvsikre.

”De er vokset, og blevet mere positive overfor projektet, og de synes, det er er blevet sjovere at lære,” fortæller Birgit Birch Henriksen.


FVU-kurset hos CLAVIS sprog & kompetence varede i 14 uger, og samtlige af kursisterne har bestået forløbet.