Kristin: ”Tak for jeres professionalisme!”

Kristin kom i 2018 til Danmark som postdoc i Statskundskab på Københavns Universitet. Hun startede på sin danskuddannelse på CLAVIS i 2020, og er nu i gang med at forberede sig til Studieprøven, som hun også tager på CLAVIS.

 

Coronaen har været en udfordring, men hun træner sit dansk ved at tale med sine venner og se den danske serie ”Borgen” på Netflix, og så har hun fundet et netværk, hvor hun også kan træne sit dansk og lære mere om Danmark:

 

”Det sidste år har jeg også været med hos 'Elderlearn', en organisation i København, som bringer udlændinge og ældre danskere i kontakt - der har jeg haft mange hyggelige samtaler om det danske samfund, historie, og værdier,” fortæller Kristin.

 

Udover at tale dansk til undervisningen og i organisationen, så træner hun også sit dansk, der hvor hun er:

 

”I supermarkedet, hos bageren, men også når jeg er sammen med danske venner, eller taler mere uformelt med kolleger fra mit job. Jeg er begyndt at se dansk TV – f.eks. Deadline eller Debatten – der kan man øve sit dansk og få noget at vide om dansk politik og samfund,” forklarer Kristin.

 

Kristin har været meget glad for CLAVIS, og her sætter hun især pris på tre ting:

 

”Fleksible tider, venlige underviser, gode undervisningsmaterialer! Tak for jeres professionalisme,” siger Kristin og til spørgsmålet, om hun vil anbefale CLAVIS til andre, svarer hun prompte:

 

”Helt klart! Der har jeg faktisk gjort allerede!” 

 

LÆS OGSÅ: "At lære dansk er en kulturel ting for Tihomir"