Kursisterne om CLAVIS

Megha Rao, Danskuddannelsen

"Jeg har altid deltaget i danskundervisning på Risø, som er en del af CLAVIS, Roskilde. Jeg har haft en god tid med nogle venlige studerende. Men det jeg kan anbefale mest er min lærer, der tilpassede den enkeltes niveau. Derudover er det en informativ og kreativ oplevelse for mig, og jeg kan allerede have en samtale med nogle danskere. Jeg synes, at den måde som CLAVIS bruger er virkelig god, takket været den gode teknik som hjælper mig - især med at bliver bedre til at skrive og tale dansk. Desuden er det godt med at øve grammatikopgaver i løbet af undervisningen. Pludselig kan jeg godt lide at snakke om nyheder og politik i Danmark, hvilket gør undervisningen meningsfuld for mig. Alt i alt er jeg meget tilfreds med CLAVIS, og jeg kan anbefale det til min ven og kollega."

 

Sushant Babu, ansat hos B&O og online-kursist

Sushant Babu kom til Danmark for at arbejde hos B&O i Struer. Derfor er et online-forløb hos CLAVIS perfekt for ham.

 

”Det er en god start. Vi er næsten færdige med modul 1. På trods af at jeg manglede nogle få timer, kunne jeg altid lytte til de optagede sessioner, og på den måde blive opdateret. Så det er godt.”

 

”Jeg kan virkelig godt lide strukturen!”

 

Chris Collins - læge, USA og online-kursist

Chris Collins er læge i USA og gift med en dansker, og har derfor et ønske om at lære dansk. Grundet geografien har Chris deltaget i et af CLAVIS' online-forløb.

 

”Jeg havde kigget på nogle andre, traditionelle danskkurser, kontaktet dem og fået datoer for, hvornår jeg kunne forvente at deltage i klasseundervisning og lignende. Jeg sammenlignede dette med mit skema og fandt ud af, at det simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Derfor var jeg utrolig glad, da jeg fandt CLAVIS’ online program og så, at det hele foregik online – bortset fra denne endelige eksamination.”

 

”Det er bare så praktisk. Platformen minder om et klasseværelse. Det hele fungerer bare så godt.”

 

Aisha Iqbal – Socialrådgiverstuderende på Metropol og FVU-kursist

Jeg oplevede en stor ændring i mine formuleringer. Jeg blev bedre til at formulere mig, men også mere opmærksom på sætningskonstruktionerne, samt hvordan man skal skrive mere akademisk.

 

Underviserne kan hjælpe andre med anden etnisk baggrund. Jeg synes, det er behjælpeligt ift. at lære at formulere sig korrekt, især hvis man oplever det danske sprog som værende udfordrende, og ikke kan indhente hjælp hjemmefra.

 

Det er en stor fordel at følge et FVU-kursus, hvis man vil have styrket sine sproglige kompetencer og jeg synes min lærer, Mariann har været super god til at forklare det grammatiske på en måde, så man husker det godt. Men det kræver, at man som kursist følger med og gør en indsats for at lære det sproglige og grammatiske.

Sophia Gravenhorst, Tyskland

Udtale og korrekthed - intensiv begynderundervisning. Sophia Gravenhorst har lært dansk hos CLAVIS på danskuddannelse 3, modul 1 til 5, og hun afsluttede forløbet hos CLAVIS med Prøve i Dansk 3.

”Jeg fulgte et CLAVIS ALL kursus [audiolingual learning] på modul 1 og 2, og det var virkelig godt. Man arbejder koncentreret med udtale, og man får en rigtig god udtale. Og at kunne arbejde med udtale er særlig vigtigt, når man skal lære dansk. Vi fik tilsendt lydfiler til hver ny lektion, og jeg lyttede til dem fx på vej til arbejde. Jeg kan stadig huske de strukturer og sætninger, vi arbejdede med! På holdet var der en rigtig god stemning; selv om vi nu er færdige med undervisningen, ses jeg stadig med venner fra holdet.


CLAVIS har en god organisation, vi havde bl.a. adgang til at arbejde med computere, til online læring, til at printe på skolen, og man er som kursist ikke i tvivl om noget – man får de nødvendige oplysninger”.

 

Paulo Vital, Lundbeck

Paulo Vital følger et intensivt danskkursus på sin virksomhed, hvor CLAVIS underviser ud fra det eget-udviklede undervisningssystem Velkommen.

"CLAVIS language instructors are excellent! Leaning Danish can be a challenging and struggling experience at times, particularly when having a full time job. By virtue of their long experience in teaching Danish to foreigners, CLAVIS instructors are well aware of the difficulties most students experience and how these can be overcome while simultaneously keeping a good steady progression.

I can strongly recommend the CLAVIS Danish courses. The instructors are experienced and competent. The courses focus on practical daily communication and take place at a pace that is compatible with a full time job while simultaneous delivering visible results. The atmosphere within the course participants is exciting and provides good opportunities for social and professional networking."


Stacy Stein, Metropol-studerende og FVU-kursist

"Jeg har fået meget ud af det. Læreren er dygtig, venlig og er interesseret i, at vi forbedrer os i dansk."

Sonia Faizi, radiograf- studerende og FVU-kursist

"Som tosproget studerende har jeg brug for hjælp til at skrive korrekt dansk i mit bachelor projekt. Som FVU-kursist på CLAVIS får jeg masser af hjælp og vejledning. Det handler om korrekt dansk og grammatik. Min kontaktperson på CLAVIS er meget venlig og hjælpsom. Jeg sætter stor pris på CLAVIS' hjælp til studerende, som har svært ved det danske sprog. Jeg vil gerne takke CLAVIS for stor positiv opbakning og hjælp."

Varis Pokrops, Letland

Varis Pokrops har gået til danskundervisning hos CLAVIS både på danskuddannelse DU2 og FVU Dansk trin 2 samt FVU Matematik trin 2.

"Da jeg begyndte at lære dansk for 4 år siden, troede jeg ikke, det ville være muligt at gennemføre. Men jeg har lært det takket være mine lærere (Aldona, Rasmus, Ib, Maria, Birthe, Mariann, Helle m.fl.).

De er meget dygtige som lærere og flinke som mennesker. De gentager og forklarer altid, når det er nødvendigt for kursisterne.

Jeg kan lide CLAVIS' undervisningsstil og metoder. Vi lærer af tekster med historier fra det virkelige liv og om aktuelle begivenheder. Vi får viden om dansk kultur, historie og love i Danmark.

Jeg synes, man bør forsøge at lære sproget, ikke kun i skolen, men også udenfor. Det kan være på arbejde ved at snakke med kolleger eller fx læse de ting, man ser i sin hverdag. Man skal konstant supplere sit ordforråd. Skolen lærer os at stave, skrive, læse og andre tekniske detaljer i det danske sprog.

Jeg vil gerne anbefale CLAVIS til andre, der ønsker at lære og få kendskab til det danske sprog."