Cathy: "At lære dansk har ændret mit liv i Danmark"

Cathy Suo har modtaget danskundervisning på CLAVIS.

 

Jeg flyttede til Danmark i 2016 for at ’flygte’ fra Birmingham, hvor jeg arbejdede i 4 år, for maden var forfærdelig, og livet var kedeligt.

 

Jeg har et eksamensbevis i vindenergi, så det var let at finde et job i Danmark, fordi der er mange job indenfor vindenergien i Danmark.

 

Da jeg ankom til Danmark var livet svært, fordi jeg ikke forstod dansk. Når jeg tog toget, kunne jeg ikke forstå, hvad der blev sagt i højtaleren, så jeg blev på toget, mens toget ændrede sin destination. Når jeg gik på gaden, var jeg ikke i stand til at forstå reklamerne, og når jeg var i supermarkedet eller Matas, forstod jeg heller ikke, hvilket produkt jeg skulle købe, for alt er på dansk.

 

Men efter at have lært dansk i et år, kan jeg nu forstå, hvad der foregår.

 

På CLAVIS sprogskole lærer jeg dansk to aftener om ugen. Dette er en god rytme, fordi jeg arbejder 5 dage om ugen. Vores lærer har en god sans for humor og en klar udtale, og klassekammeraterne er venlige og åbne. For mig er den bedste måde at lære dansk på at anvende det, jeg lærer i skolen, i mit job.

 

Jeg taler kinesisk, engelsk og fransk, men hver gang jeg prøver at tale dansk, kommer der franske ord ud først. Men det bliver bedre og bedre, når jeg går til undervisning på CLAVIS sprogskole, for det at lytte til diskussionerne mellem læreren og klassekammeraterne hjælper meget.

 

Jeg er sikker på, jeg bliver bedre dag for dag.