Maria Catalina, FVU

Da jeg i 2011 kom til Danmark fra Rumænien, fik jeg arbejde på hotel Bella Sky som stuepige, og allerede efter 6 måneder blev jeg forfremmet til supervisor. Siden oktober 2014 har jeg siddet i en administrativ stilling som kontorassistent.

 

Jeg er meget glad for mit arbejde og for at bo i Danmark, og jeg vil derfor gerne være god til dansk. I februar 2014 hørte jeg, at min arbejdsplads og en række andre hoteller, der samlet hedder ”De 5 Stjerner”, havde indledt et samarbejde med CLAVIS om FVU dansk til hotellernes medarbejdere, og jeg meldte mig straks til et undervisningsforløb.

 

Med hjælp fra CLAVIS’ dygtige undervisere blev jeg hurtigt bedre til dansk. Når man som jeg kommer til undervisning efter en lang arbejdsdag, er det meget vigtigt, at undervisningen er helt i top. Ellers mister man let interessen og troen på, at det nok skal lykkes at blive dygtig til det svære danske sprog. Jeg er blevet rigtig god til dansk grammatik, og jeg er også blevet meget bedre til at tale dansk.

 

Nu er jeg så god til dansk, at jeg taler dansk både på mit arbejde og i min fritid. Jeg læser danske aviser og følger med i de danske nyhedsudsendelser, og når jeg ser en film i fjernsynet, prøver jeg at følge med i de danske undertekster.