Patricia, Danskuddannelsen & FVU

"Jeg kom til Danmark fra Rumænien i 2011.

 

Det helt grundlæggende dansk fik jeg lært på sprogskolen, men jeg stødte alligevel dagligt på sproglige udfordringer. Jeg blev derfor meget glad, da jeg hørte, at jeg kunne lære mere dansk på et FVU-kursus hos CLAVIS. I marts 2014 startede jeg på FVU Trin 1, og jeg blev hurtigt meget bedre til dansk grammatik. Heldigvis var der flere FVU-kurser, og jeg fortsatte på TRIN 2, 3 og 4. Jeg er sikker på, at jeg vil afslutte min FVU-uddannelse med eksamen på Trin 4.

 

Meget kort tid efter at jeg kom til Danmark, fik jeg arbejde på hotel Crown Plaza. Først arbejdede jeg som tjener på hotellets restaurant. Nu arbejder jeg som teamleder med ansvar for hotellets konferencer.

 

Jeg synes, jeg er blevet meget bedre til dansk, og det har givet mig mere selvtillid. Nu taler jeg dansk med mine kolleger, og jeg kan også meget bedre følge med i, hvad der sker i Danmark. Så nu kan jeg også tale med kollegerne om aktuelle emner.

 

Jeg har været meget glad for undervisningen på CLAVIS. Underviserne er meget dygtige. Det er rigtig godt, at der er undervisning om aftenen, så det er muligt at følge kurserne efter arbejdstid. Jeg har valgt et kursus, hvor der er undervisning to aftener om ugen, og selv om det kan være hårdt, så er jeg glad for at blive dygtigere til dansk og hele tiden at mærke fremskridt."