Dansk via skandinavisk

 

Taler du svensk, norsk eller et andet skandinavisk sprog, og vil du gerne lære at tale dansk, så er dansk via skandinavisk noget for dig. Vi ved, at selvom det danske, svenske og norske sprog minder meget om hinanden, så kan det stadig være svært at kommunikere klart og præcist. 

 

I de nordiske sprog har vi mange "falske venner" dvs. ord, der minder meget om hinanden på de forskellige sprog, men som betyder noget vidt forskelligt. Derfor vil du med dansk via skandinavisk på CLAVIS finde ud af forskelle og ligheder i de forskellige nordiske sprog. Vi vil forberede dig, så du nemt kan deltage i de daglige samtaler med enten kolleger, studiekammerater og venner - både skriftligt og mundtligt.

 

Dansk via skandinavisk er en hurtig og dynamisk tilgang til sproget med fokus på job og studierelateret dansk. 

Dansk via skandinavisk er til dig

  • der taler norsk eller svensk. 

Kurset er med andre ord designet til dig, der har særlige forudsætninger for at modtage danskundervisning
på højt niveau.

 

Du lærer:

  • Korrekt dansk udtale og grammatik.
  • Hverdagsdansk - mundtlig og skriftligt.
  • At forstå "falske venner" i de skandinaviske sprog.
  • At diskutere emner om det danske arbejdsmarked, danske kultur- og samfundsforhold.

  

Du får:

  • Gratis og effektiv danskundervisning designet til skandinaver.
  • Danskundervisning med fokus på korrekt udtale.


Da vi for PD3-holdene forventer, at du har høje ambitioner, forventer vi også, at du er indstillet på en høj fremmødeprocent og på at møde velforberedt. Der er tale om et intensivt forløb, som vil blive afsluttet med Prøve i Dansk 3 i  nov./dec. 2021.

 

Hvor og hvornår?

  • Undervisningen foregår som blended.
  • Mandag (online) 19.30-21.00 og onsdag (fremmøde) kl. 19.15 - 21.30.
  • Løbende optag.

  

Ved tilmelding skal du i kommentarfeltet skrive, at du er interesseret i Dansk via skandinavisk.

 

 

Hvorfor Dansk via Skandinavisk

 

Måske har du allerede en ok forståelse for det danske sprog, men du mangler at blive helt skarp, og her kan CLAVIS København og Dansk via Skandinavisk hjælpe dig med den rette danskundervisning. Det kan være, at du søger job i Danmark eller allerede arbejder i Danmark, men lidt for ofte bliver misforstået af dine kolleger. Dansk via Skandinavisk er en god indgang til det danske sprog, hvis dit modersmål er svensk eller norsk.

 

Når du får danskundervisning igennem Dansk via Skandinavisk, så får du dygtige undervisere, der har stor viden om netop de udfordringer, der er mellem de skandinaviske sprog. Det er eksempelvis, som tideligere nævnt, de såkaldte "falske venner" - altså ord, der lyder ens på begge sprog, men som har forskellig betydning. Det er bl.a. her at der kan opstå misforståelser, når danskere, svenskere og nordmænd taler sammen. Med danskundervisning igennem Dansk via Skandinavisk gør vi dig også klogere på, hvorfor de misforståelser kan opstå.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Dansk via Skandinavisk på CLAVIS. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til Dansk via Skandinavisk eller til danskundervisning generelt.

 

Tilmeld dig dansk via skandinavisk

 

Ved tilmelding skal du i kommentarfeltet skrive, at du er interesseret i Dansk via skandinavisk.

 

 

Depositum: Depositum på 2.000 DKK skal betales inden kursusstart. Det fulde depositum refunderes, når du gennemfører modulerne med en test inden for en bestemt tidsramme, eller når du tager den afsluttende eksamen - læs mere om regler for refusion af depositum


Klippekort: Du får tildelt et Klippekort med op til 6 klip – et klip pr. modul. Hvert klip er tidsnormeret med en uddannelsesret op til 3½ år svarende til maksimalt 42 måneder.

 

Inden du starter skal du indbetale depositum - læs mere her Indbetaling og betingelser

Kontakt

Kursuskoordinator, København
Ditte Dræby

 4173 8157
 didy@clavis.org