FVU Digital (IT)

Roskilde - København - Aarhus

 

Vil du lære, hvordan IT fungerer, eller vil du blot være endnu skarpere til at håndtere en PC eller iPad? Vi tilbyder FVU Digital, som er et gratis kursus for dig, der er ansat i en offentlig eller privat virksomhed.

 

FVU Digital tager udgangspunkt i dine IT-mæssige arbejdsopgaver og behov. Du får den grundlæggende viden omkring de digitale hjælpemidler, du har til rådighed i hverdagen – både på arbejdet og hjemme. Du lærer at begå dig på nettet – både hvad angår søgning af relevant viden og sikring af dit "digitale privatliv". Derudover vil der også være undervisning i, hvordan du kommunikerer via de forskellige kommunikationskanaler, der findes på nettet – heriblandt håndtering af mails.

 

Generelt kan et forløb i FVU Digital give dig større sikkerhed og selvtillid på dit arbejde – og som også smitter af på din arbejdsglæde.


Kurset er opdelt i trin, og før du begynder på FVU Digital tester vi dig, så du er sikker på, at du starter på det trin, der passer bedst til dit niveau.

Trin 1: På dette trin lærer du alt det basale, og det kræver derfor ingen forudgående viden omkring IT eller digitale hjælpemidler.

Trin 2: På dette trin bygger du videre på din basale viden. Nu lærer du at håndtere flere digitale opgaver som f.eks. at gemme og redigere filer.

Trin 3: På dette trin bliver du en rutineret IT-bruger, og kan udføre digitale arbejdsopgaver eller samarbejde digitalt med dine kolleger.

 

Forudsætninger

For at du kan begynde på FVU Digital, skal du være i beskæftigelse, og så skal du være fyldt 18 år. Da dette FVU-kursus er virksomhedsrettet, skal din arbejdsgiver udfylde en arbejdsgivererklæring for din deltagelse.

 

Tid og sted:

  • En til to mødegange om ugen
  • Morgen-, eftermiddag-, aften- eller weekendundervisning.
  • Undervisningen kan foregå på jeres arbejdsplads eller i vores lokaler i enten Roskilde, København og Aarhus

 

Pris:

FVU er gratis for målgruppen, og hvis undervisningen foregår i arbejdstiden, kan din arbejdsgiver søge om SVU – Statens Uddannelsesstøtte - vi hjælper gerne.

 

Prøver:

Du kan afslutte hvert trin med en prøve. Hvert trin er 30-60 timer (klokketimer). Der afholdes prøve efter sidste trin, på de andre trin kan man få en bedømmelse.

 

FVU er for alle over 25 år med et dansk CPR-nummer. Er du tosproget, skal du have afsluttet Prøve i Dansk 1, 2, 3 eller være i gang med Danskuddannelse 1 modul 6, Danskuddannelse 2 modul 5-6 eller Danskuddannelse 3 modul 4-5. Du kan også have tilegnet dig dansksproglige kompetencer, som svarer til disse niveauer, på anden måde.

 

 

Tilmelding, information om FVU og testtider

 

Roskilde
Testtider: 
Ring for aftale
FVU-konsulent
Elena Eriksen
Telefon: 4075 1175
E-mail: ele@clavis.org

København
Testtider: 
Ring for aftale
FVU-konsulent
Hanne Salling Norberg
Telefon:4173 8125
E-mail: hgs@clavis.org

Aarhus 
Træffetid: Fredag 8.30-10.00
FVU-konsulent
Jette Kaspersen
Telefon: 41 73 81 88
E-mail: jeka@clavis.org

 

Udenfor træffetid kontakt:
Administrationen
Telefon: 41 73 81 00
E-mail: aarhus@clavis.org


 

Virksomheder og uddannelsesinstitutioner
FVU-konsulent
Mariann Horsted Rolsted
Telefon: 3172 6860
E-mail: mhr@clavis.org

 

FVU og OBU samarbejdspartnere
www.vucroskilde.dk
www.kvuc.dk
www.vucstor.dk
www.aarhushfogvuc.dk

Bekendtgørelse om undervisning m.v. inden for forberedende voksenundervisning