Gratis danskuddannelse fra 1. juli

Roskilde - København - Aarhus

 

Fra 1. juli 2020 er Danskuddannelsen gratis. Det betyder, at brugerbetalingen på 2000 kr. pr. modul bortfalder. Der skal dog stadig betales depositum.

 

Er du ny i Danmark, har du mulighed for at modtage gratis danskundervisning. CLAVIS sikrer, at du får tilbudt den danskuddannelse, som passer bedst til dig - enten DU1, DU2 eller DU3.

 

Din vej til dansk

Vi har flere forskellige former for danskundervisning, og vi underviser både morgen, middag, aften, lørdage og online. Find din vej til dansk her   

 

Er du IKKE berettiget til Danskuddannelsen

Har du opbrugt dit klippekort, eller er du af anden grund ikke berettiget til Danskuddannelse, så har du mulighed for selv at betale. Du vil før kursusstart blive opkrævet for et helt forløb. Kontakt din afdeling for at høre mere.

 

Nej, fra 1. juli 2020 er der ikke længere deltagergebyr på Danskuddannelsen. Det vil sige, at det er gratis at få danskundervisning hos CLAVIS. Det er dog kun sprogcentre med en driftsaftale i de forskellige kommuner, der kan tilbyde gratis danskuddannelse. CLAVIS har aftale med Roskilde, København og Aarhus Kommuner. I Roskilde og Aarhus er vi det eneste sprogcenter med driftsaftale, men i København deler vi udbuddet med ét andet sprogcenter.

Depositum: Depositum på 2.000 kr. skal betales inden kursusstart. Det fulde depositum refunderes, når du fx gennemfører modulerne med en test inden for en bestemt tidsramme, eller når du tager den afsluttende eksamen - læs mere om regler for refusion af depositum

Folketinget har vedtaget, at det er kommunerne, der skal beslutte, om du får hele dit depositum tilbage. CLAVIS formidler blot depositum, men træffer altså ikke beslutningen om tilbagebetalingen.

Nej, du skal ikke betale både 1.250 kr. og 2.000 kr.. Hvis du allerede har indbetalt 1.250 kr., skal du blot indbetale differencen på 750 kr., inden du starter på dit næste modul. Du skal altså først betale, når du har afsluttet dit nuværende modul.

Du kan nemt indbetale beløbet via Mobile Pay på 93095 eller bankoverførsel på reg. nr.: 3326 konto: 2285606287. For at kunne matche din betaling med de 1.250 kr., som du allerede har betalt, sørg venligst for, at dit fulde navn og fødselsdato fremgår af betalingen.

Hvis du har betalt brugerbetalingen på de 2.000 kr., og du er begyndt på din danskuddannelse FØR 1. juli, så kan du desværre ikke få pengene retur, da du allerede er begyndt på din danskuddannelse. Dog skal du ikke betale for de næste moduler, du starter på.

Ja, der er ikke nogle ændringer, når det gælder klippekortet.


Info om klippekort
: Du får tildelt et Klippekort med op til 6 klip – et klip pr. modul. Du kan læse mere om klippekortet og reglerne her.

For at være berettiget til Danskuddannelsen skal du:

  • være fyldt 18 år
  • bo i Danmark
  • have et cpr-nummer
  • stadig have ret til danskuddannelse via din kommune.


Du skal være:

  • arbejdstager
  • studerende
  • medfølgende ægtefælle
  • grænsependler fra et EU/EØS land
  • au pair.

Vi oplever meget stor interesse for Danskuddannelsen lige nu, derfor er der også lidt længere svartider end normalt. Vi beder derfor alle om at have forståelse og lidt ekstra tålmodighed. Vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

 

Har du spørgsmål, som ikke findes i ovenstående, så er du velkommen til at kontakte vores afdelinger i enten Roskilde, København eller Aarhus.