Danskundervisning giver sammenhold og mere selvtillid hos Marriotts medarbejdere

Klokken nærmer sig 15.30, og lokalet ”Lillebælt” på Copenhagen Marriott er så småt begyndt at summe af liv. Medarbejdere fra flere forskellige afdelinger er dukket op efter endt arbejdsdag – klar til at lære dansk.

 

Copenhagen Marriott Hotel har siden 2017, i samarbejde med CLAVIS, tilbudt danskundervisning til medarbejderne – på Marriott. Dette dels for at medarbejderne kan begå sig bedre på dansk i deres arbejde, men også for at ryste dem sammen.

 

Administration & Audit Manager hos Marriott, Maria Louise Mathiasen siger, at det har stor værdi, at CLAVIS underviser på Marriott:  ”Vi har blot efterkommet et ønske fra de medarbejdere, der gerne vil lære dansk, og den mulighed vil vi selvfølgelig rigtig gerne give dem.”

 

Maria Louise Mathiasen fortsætter: ”Målet er først og fremmest gladere, endnu mere motiverede og loyale medarbejdere, men vi får også medarbejdere, som på sigt begynder at tale dansk, og taler dansk med vores gæster. Med andre ord til gavn for alle”.

 

Personlig udvikling

”Jeg synes også, at danskundervisning er med til at udvikle os personligt og også fagligt. Jeg føler mig bedre til mit arbejde, og det giver mere selvtillid at blive bedre til dansk,” siger Ana, som er kursist og medarbejder på Marriott.

 

Udover glade medarbejdere, så giver det også et specielt sammenhold på hotellet. Man kan øve dansk med hinanden, hjælpe hinanden med hjemmearbejde, og så lærer man også kolleger fra andre afdelinger at kende.

 

At undervisningen foregår på Marriott, er med til at fastholde medarbejderne, fordi det er nemt og bekvemt at deltage.

 

Nemt at komme til undervisning

”Vi møder på arbejde kl. 6 om morgenen, så det er dejligt, at vi ikke skal ind til eks. Nørreport, og have undervisning,” siger Maria, der oprindeligt er fra Portugal, men nu arbejder hos Marriott i København.

 

Hendes kollega Ana, der også er fra Portugal, er enig: ”Hvis vi skulle have undervisning langt herfra, så ville vi ikke kunne gå til det, fordi vi er for trætte. Men det er meget nemt, når det foregår her,” forklarer Ana.

 

Det kan Administration & Audit Manager Maria Louise Mathiasen sagtens følge medarbejderne i:

 

”Folk har i forvejen en presset hverdag med familie og transporttid, og kan vi tilbyde vores udenlandske medarbejdere danskundervisning her på hotellet, og sørge for at de ikke skal bruge unødig tid frem og tilbage, er det klart at foretrække. Jo mere vi kan investere i vores medarbejdere, jo gladere bliver de, så det giver sig selv” afslutter hun.

 

Du kan læse mere om FVU, og om hvordan I også kan få undervisning på jeres arbejdsplads. Læs mere her.