Der er kram og varme smil mellem de mange mentorer og deres mentees. Siden september 2018 har CLAVIS Roskilde & Helsingør kørt en forløb med unge fra Roskilde, Helsingør og omegn, der har fået rollen som mentor over for en ung flygtning.
Her et år senere er det officielle forløb slut, og for mentor Frederikke Jakobsen og hendes mentee Segen Biniam Kalab har det affødt et varmt venskab, hvor de også har fået udviklet nye kompetencer.
”Det har været en kæmpe oplevelse. Man lærer rigtig meget om en anden kultur, man får en ny ven, som man ellers ikke lige havde fået, og det lyder lidt kliché-agtigt, men man lærer meget om sig selv, og man bliver faktisk også bedre sprogligt, fordi man får nogle kommunikationsevner,” forklarer Frederikke Jakobsen og fortsætter:
” I sommerferien var jeg i Sydamerika og lære spansk, og her fandt jeg hurtigt ud af, hvilke ord der er nøgleord i dansk, og hvad det er for nøgleord, jeg skal lære mig selv i spansk for, at kunne begå mig”
LÆS: Netværk for unge på tværs af nationaliteter
Bedre sprog og personlig udvikling
For Segen har det også betydet meget at få en mentor. Dels har hun fået en ny ven og lært mere dansk, men det har også betydet meget for hende på det personlige plan.
”Jeg er blevet mindre genert,” siger hun og forklarer, at før forløbet havde hun måske ikke ladet sig interviewe, fordi hun var for genert til det.
”Før ville jeg ikke snakke med så mange mennesker, men efter vi har mødt hinanden, så snakker jeg mere,” forklarer Segen.
For Frederikke har det også været en øjenåbner:
”Det er en stor ting, at få indsigt i et andet menneskes liv, og man indser lidt, at det liv man lever i Danmark, er meget i en nøddeskal. Så man får indsigt i, at verden ser lidt anderledes ud udenfor de danske grænser, så det kan være en stor selvindsigt, at når jeg tager hjem, så tager jeg hjem til min mor, der har lavet mad, og det er en tankevækkende ting. At man skal hjem i et familieliv, der ser anderledes ud,” siger Frederikke.
Der er ingen tvivl om, at de to piger har fået et nært forhold, og de er da også enige om, at de skal holde kontakten – selvom projektet ikke kører længere.”Det skal vi helt sikkert,” siger Frederikke.
Kunne du også tænke dig at deltage i et lærings- og netværksprogram, så kontakt Nana på nhm@clavis.org eller 4173 8127.