Kollegadansk | dansk for medarbejdere

Kollegadansk er danskundervisning på arbejdspladsen. Undervisningen henvender sig til jer, der oplever, at jeres udenlandske kolleger ikke deltager på samme niveau i samtalen i frokostpausen eller ved kaffemaskinen, som jeres danske medarbejdere. Selv om det uformelle sprog blandt medarbejderne kan foregå på engelsk, er smalltalk, fagsprog, nedskrevne procedurer og e-mails gerne på dansk.


Der kan være flere grunde til at overveje danskundervisning på arbejdspladsen – der er det faglige aspekt, og derudover er der også det sociale og kulturelle aspekt, som kollegadansk – dansk på arbejdspladsen kan hjælpe med.

 

Kollegadansk - dansk for medarbejdere på arbejdspladsen er til jer, der:

  • oplever, at jeres udenlandske medarbejdere ikke deltager i samtalerne i frokostpausen
  • ønsker at klæde jeres udenlandske medarbejdere på til at deltage i det sociale på arbejdspladsen
  • ønsker at styrke det sociale sammenhold blandt alle jeres medarbejdere.

 

Hvor og hvordan?

Ud fra jeres ønsker skræddersyer vi et undervisningstilbud, der matcher jeres behov. Vi kan tilbyde undervisning både hos jer, i en af vores afdelinger eller online. Undervisningen vil typisk være 1-2 gange om ugen af 2 lektioners varighed - tidspunkt tilpasses jer og jeres medarbejdere.

 

Hvad koster det?

I kan læse mere om priser for danskundervisning her. 


Kontakt os og hør mere

Hvis I ønsker at tilbyde dansk på arbejdspladsen til jeres udenlandske medarbejdere, så vil vi glæde os til at høre fra jer.  

 

Læs også: Danskundervisning på virksomhed giver både glade medarbejdere og glad chef! 

  

 

Hvorfor Kollegadansk - dansk på arbejdspladsen

Selv om I ikke oplever problemer med sproget i de daglige arbejdsgange, så kan det have indvirkning på det sociale, hvis medarbejderen ikke føler sig fortrolig nok på dansk.


Selv om jeres koncernsprog måske er engelsk, så kan sproget i frokoststuen hurtigt foregå på dansk - eller mailtråden mellem flere kolleger kan ændre sig til dansk. Kollegadansk er danskundervisning på arbejdspladsen for medarbejdere, der lige trænger til nogle ekstra gloser, så de bl.a. kan følge med over frokosten. Derudover så foregår mange sociale sammenhænge også på dansk.

 

Dansk arbejdskultur

Udover det sproglige aspekt så er der også den kulturelle forståelse. Måden at være høflig på i en kultur kan måske anses som uhøflig i en anden. CLAVIS tilbyder en sproglig opgradering, hvor der også bliver taget højde for det, der er mellem linjerne, og som kan være svært at sætte en finger på, men alligevel kan drille i hverdagen, når kulturer mødes på tværs af arbejdspladsen. Danmark er et af de lande, hvor samfunds- og arbejdskultur kan være svær at forstå.

 

Danskundervisning på arbejdspladsen er relevant for alle virksomheder, der har udenlandske medarbejdere. Vi tager hånd om de små ord, der kan sætte gang i samtalen ved kaffemaskinen, og give det sociale sammenhold et boost. 

 

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med dansk på arbejdspladsen. CLAVIS er Danmarks største sprogcenter, og vi har mere end 35 års erfaring i at undervisning af dansk som andetsprog – herunder dansk på arbejdspladsen.

 

Læs også: Sproglig opkvalificering giver medarbejdere mere selvtillid

 

Det sociale og sproglige aspekt er vigtigt for sammenholdet på jeres arbejdsplads, og derfor kan det være en god idé at tilbyde danskundervisning til jeres udenlandske medarbejdere. Hvis jeres medarbejdere er glade, og der er et godt socialt sammenhold på arbejdspladsen, vil det automatisk øge arbejdsglæden, hvilket i sidste ende kan måles på bundlinjen og være med til at holde på jeres medarbejdere. 

Kontakt

Udviklings- og projektleder
Mette Kolster Rødgaard Brandt

 2210 5399
 meb@clavis.org