Kollegadansk | dansk for medarbejdere

Kollegadansk | dansk for medarbejdere er danskundervisning på arbejdspladsen. Det henvender sig til jer, der oplever at jeres udenlandske kolleger er mere stille, søger hinanden i frokostpausen eller måske skal overtales lidt mere til at deltage i firmafesten.

Der kan være flere grunde til at overveje danskundervisning på arbejdspladsen – der er det faglige aspekt, og derudover er der også det sociale og kulturelle aspekt, som kollegadansk – dansk på arbejdspladsen kan hjælpe med.

 

Kollegadansk - dansk for medarbejdere på arbejdspladsen er for jer, der:

  • oplever, at jeres udenlandske medarbejdere ikke deltager i samtalerne i frokostpausen
  • ønsker at klæde jeres udenlandske medarbejdere på til at deltage i det sociale på arbejdspladsen
  • ønsker at styrke det sociale sammenhold blandt alle jeres medarbejdere.

 

Hvor og hvordan?

Ud fra jeres ønsker skræddersyer vi et bestemt tilbud, der matcher præcis til jeres behov. Vi kan undervise både hos jer, i en af vores afdelinger eller online. Undervisningen vil typisk være 1-2 gange om ugen i 2 lektioner - tidspunkt tilpasses jer og jeres medarbejdere.

 

Hvad koster det?

I kan læse mere om priser for danskundervisning her. 


Kontakt os og hør mere

Hvis I ønsker at tilbyde dansk på arbejdspladsen til jeres udenlandske medarbejdere, så vil vi glæde os til at høre fra dig.  

 

Læs også: Danskundervisning på virksomhed giver både glade medarbejdere og glad chef! 

  

 

Hvorfor Kollegadansk - dansk på arbejdspladsen

Oplever I at jeres udenlandske medarbejdere ikke deltager på samme niveau i samtalen i frokostpausen eller ved kaffemaskinen, som jeres danske medarbejdere på arbejdspladsen? Selv om I ikke oplever problemer med sproget i de daglige arbejdsgange, så kan det gå ud over det sociale, hvis medarbejderen ikke føler sig fortrolig nok på dansk.


Selv om jeres koncernsprog måske er engelsk, så kan sproget i frokoststuen hurtigt blive til dansk. Kollegadansk er danskundervisning på arbejdspladsen for medarbejdere, der lige trænger til nogle ekstra gloser, så de kan følge med over frokosten. Derudover så foregår mange sociale sammenhænge også på dansk.

 

Dansk arbejdskultur

Udover det sproglige aspekt så er det også den kulturelle forståelse. Måden at være høflig på i en kultur kan måske ses som uhøflig i en anden. CLAVIS tilbyder en sproglig opgradering, hvor der også bliver taget højde for det, der er mellem linjerne, og som kan være svært at sætte en finger på, men alligevel kan drille i hverdagen, når kulturer mødes på arbejdspladsen. Danmark er et af de lande, hvor kulturen kan være svær at forstå, og også på arbejdspladsen har vi i Danmark en særlig arbejdskultur, som kan være svær at komme ind.

 

Danskundervisning på arbejdspladsen er relevant for alle virksomheder, der har udenlandske medarbejdere. Vi tager hånd om de små ord, der kan sætte gang i samtalen ved kaffemaskinen, og give det sociale sammenhold et boost. 

 

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med dansk på arbejdspladsen. CLAVIS er Danmarks største sprogcenter, og vi har mere end 35 års erfaring i at undervise i dansk som andetsprog – herunder i dansk på arbejdspladsen.

 

Læs også: Sproglig opkvalificering giver medarbejdere mere selvtillid

 

Det sociale og sproglige aspekt er vigtigt for sammenholdet på jeres arbejdsplads, og derfor kan det være en god idé at tilbyde danskundervisning til jeres udenlandske medarbejdere. Hvis jeres medarbejdere er glade, og der er et godt socialt sammenhold på arbejdspladsen, vil det automatisk øge arbejdsglæden, hvilket i sidste ende kan måles på bundlinjen og være med til at holde på jeres medarbejdere. 

Kontakt

 

Erhvervskonsulent

Michaela Sørensen

Tlf.: 53 81 53 99

Mail: miso@clavis.org