Kollegadansk til medarbejdere

Der kan være flere grunde til at overveje danskundervisning med fokus på samtale på arbejdspladsen.
Der er det faglige aspekt, og derudover er der også det sociale og kulturelle aspekt.


Selv om jeres koncernsprog måske er engelsk, så kan sproget mellem kolleger i frokoststuen eller ved kaffemaskinen hurtigt foregå på dansk. Det kan også være mailtråden, der startede på engelsk ændres til dansk ligesom smalltalk, fagsprog og nedskrevne procedurer.

 

Kollegadansk
Udover samtale er der fokus på den kulturelle forståelse - fx kan måden at være høflig på i en kultur anses som uhøflig i en anden. Vi prøver også at forstå og tage højde for det, der er mellem linjerne, og som kan være svært at sætte en finger på, men alligevel kan drille i hverdagen, når kulturer mødes på tværs af arbejdspladsen.


Kollegadansk er kort og godt det element - sprogligt som socialt, som kan medvirke til at binde kolleger sammen og skabe arbejdsglæde og produktivitet.

 

Tid og sted
Undervisningen finder sted hos jer 1 gang om ugen i 3 lektioner.

 

Pris
Prisen kan variere alt efter ønsker og behov til undervisningen .

Kontakt
Uddannelseschef
Mette Brandt
Mobil: 2210 5399
E-mail: meb@clavis.org

 

Læs også: Danskundervisning på virksomhed giver både glade medarbejdere og glad chef! 

  

 

Hvorfor Kollegadansk - dansk på arbejdspladsen

Selv om I ikke oplever problemer med sproget i de daglige arbejdsgange, så kan det have indvirkning på det sociale, hvis medarbejderen ikke føler sig fortrolig nok på dansk.


Selv om jeres koncernsprog måske er engelsk, så kan sproget i frokoststuen hurtigt foregå på dansk - eller mailtråden mellem flere kolleger kan ændre sig til dansk. Kollegadansk er danskundervisning på arbejdspladsen for medarbejdere, der lige trænger til nogle ekstra gloser, så de bl.a. kan følge med over frokosten. Derudover så foregår mange sociale sammenhænge også på dansk.

 

Dansk arbejdskultur

Udover det sproglige aspekt så er der også den kulturelle forståelse. Måden at være høflig på i en kultur kan måske anses som uhøflig i en anden. CLAVIS tilbyder en sproglig opgradering, hvor der også bliver taget højde for det, der er mellem linjerne, og som kan være svært at sætte en finger på, men alligevel kan drille i hverdagen, når kulturer mødes på tværs af arbejdspladsen. Danmark er et af de lande, hvor samfunds- og arbejdskultur kan være svær at forstå.

 

Danskundervisning på arbejdspladsen er relevant for alle virksomheder, der har udenlandske medarbejdere. Vi tager hånd om de små ord, der kan sætte gang i samtalen ved kaffemaskinen, og give det sociale sammenhold et boost. 

 

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med dansk på arbejdspladsen. CLAVIS er Danmarks største sprogcenter, og vi har mere end 35 års erfaring i at undervisning af dansk som andetsprog – herunder dansk på arbejdspladsen.

 

Læs også: Sproglig opkvalificering giver medarbejdere mere selvtillid

 

Det sociale og sproglige aspekt er vigtigt for sammenholdet på jeres arbejdsplads, og derfor kan det være en god idé at tilbyde danskundervisning til jeres udenlandske medarbejdere. Hvis jeres medarbejdere er glade, og der er et godt socialt sammenhold på arbejdspladsen, vil det automatisk øge arbejdsglæden, hvilket i sidste ende kan måles på bundlinjen og være med til at holde på jeres medarbejdere. 

Kontakt

Uddannelseschef
Mette Kolster Rødgaard Brandt

 2210 5399
 meb@clavis.org