“Jeg er glad for, at jeg valgte CLAVIS”

“Jeg er glad for, at jeg valgte CLAVIS”

 

“Skolen har opfyldt mine forventninger. Jeg kunne knap nok sige “tak” på dansk, da jeg startede. Mit danske er blevet meget bedre, og nu kan jeg langsomt læse H. C. Andersens eventyr, bøger for nybegyndere og tale om nyheder med mine klassekammerater.”

 

Read this article in English

 

Sådan lyder det fra 27-årige Sonia. Hun flyttede fra Italien til Danmark i 2019, og begyndte kort efter sin DanskuddannelseCLAVIS Aarhus. Hun startede med klasseundervisning, men med en lille baby i armene nu, så er hun startet på CLAVIS online.

 

Hun vidste, at det danske sprog var svært at lære, og inden hun startede, var hun lidt bekymret, fordi hun syntes, at det lød noget nær umuligt at udtale.

 

“Jeg kan stadig huske første gang jeg hørte om den berømte dessert: rødgrød med fløde. Den var ikke let at udtale,” forklarer Sonia og fortsætter:

 

“Men hvad der lød umuligt på det tidspunkt, blev muligt. Efter et par måneder var jeg i stand til at fortælle folk, hvor jeg kom fra, hvad jeg lavede i Danmark, og hvordan min hverdag var. Og det blev bare bedre og bedre efter hver undervisning,” fortæller Sonia.

 

 

Sonia forklarer, at i undervisningen arbejder de altid meget med udtalen, og udtalen er også dét, som Sonia synes er sværest ved det danske sprog. Hjælpen fra underviserne blandet med træning i hverdagen bl.a. med sin danske kæreste, har også hjulpet hende utrolig meget.

 

LÆS TIPS OG TRICKS TIL AT LÆRE DANSK

 

 

Lær af dine fejl

 

“Underviserne har time efter time guidet os mod eksamenen, hvilket jeg ikke har fundet svært, fordi jeg altid har fulgt mine underviseres råd om at bruge sproget så meget, som man kan. Jeg lytter til danske podcast, også selvom jeg ikke forstod noget i starten, jeg læser nyheder og prøver at bestille mad på dansk,” forklarer Sonia og tilføjer

 

“Og så prøver jeg ikke at være flov over, at jeg laver fejl. Det er netop fordi, jeg har lavet fejl, og at jeg har grint af det, at jeg har lært så mange ord.”

 

Sonia er lige nu på modul 3, og er ved at gøre sig klar til næste eksamen, og hun er glad for, at hun valgte CLAVIS - af flere grunde.

 

“Underviserne inspirerer os altid og giver os et godt studiemateriale og øvelser omkring grammatik eller skriveafleveringer, som jeg altid lærer noget fra - især fra den feedback, som vi efterfølgende får. Igen, dét at lave fejl er den bedste måde at lære på.”

 

CLAVIS language school Aarhus