Hvad er Studieprøven? Få svaret her!

Rigtig mange videregående uddannelser i Danmark kræver dansk på et vist niveau, og en eksamen i Studieprøven kan åbne rigtig mange døre til forskellige videregående uddannelser.  Så drømmer du om optagelse på en videregående uddannelse i Danmark, så er Studieprøven en rigtig god idé.

 

Studieprøven er sidste del af Danskuddannelsen – DU3 modul 6 – og for at få adgang til Studieprøveholdet kræver det, at du har fået minimum tre 10-taller fra din PD3 eksamen. Hvis du ikke har de rette karakterer, kan du søge om optagelse. Hos CLAVIS har vi optagelsestests i både København, Aarhus og Roskilde. Det er en screening, som tager ca. 3 timer, og som vil afgøre, om du har de rette forudsætninger for at komme på Studieprøveholdet.

 

Hvis du ikke har Studieprøven i dansk som andetsprog, og ikke ønsker at tage den, skal du kunne dokumentere, at du har tilsvarende danskkundskaber, hvis du ønsker at søge ind på en videregående uddannelse.

 

Læs mere om optagelse til Studieprøvehold her.

 

Studieprøven giver adgang til en lang række videregående uddannelser, og det er også et adgangskrav til mange danske universiteter. Når det drejer sig om Danskuddannelsen, så kan du ikke komme på et højere niveau end Studieprøven.

 

Hvis du har planer om at bo og læse eller arbejde i Danmark permanent, kan det være en rigtig god idé at læse på et Studieprøvehold.

 

På et Studieprøvehold lærer du at udtrykke dig mere nuanceret i både skrift og tale. Det betyder også, at der bliver gået meget op i, at din udtale og dit skriftssprog er korrekt.

 

På Studieprøveholdet bliver du forberedt på at deltage i den danske samfundsdebat. Det betyder, at du kan deltage på lige fod med enten medstuderende eller kolleger, når samtalen går i frokostpausen, til forelæsning eller til møder på arbejdet. Undervisere på et Studieprøvehold vil gå i dybden og korrigere, så der opnås korrekthed i både skrift og udtale. Derudover lærer man at argumentere og forholde dig til et bestemt stof.

 

Studieprøven afsluttes med en eksamen.

 

 

Hos CLAVIS tilbyder vi:

  • Undervisere med stor erfaring med undervisning i Studieprøven
  • Undervisere, der også er beskikkede censorer
  • En skole med ret til at afholde eksamen

 

Hvis du er i tvivl, om Studieprøven er noget for dig, så tag fat i din sprogskole. Hos CLAVIS sidder vi altid klar til at hjælpe dig. Uanset om du har de rette karakterer eller ej for at blive tilmeldt et Studieprøvehold, så kontakt os gerne for at høre mere om Studieprøven.

 

Kontakt os i Roskilde, København eller Aarhus