”Det er blevet nemmere at gå på arbejde”

Stoltheden var ikke til at skjule, og corona-afstanden gjorde, at der var god plads til de ekstra brede smil, da Zohra og Anissa torsdag den 22. oktober modtog deres bevis for at gennemføre et specielt tilrettelagt forløb (bl.a. under FVU) for medarbejdere i daginstitutioner i Københavns Kommune. Selvom corona-nedlukningen har medført pause i undervisningen, så kom de begge i mål.

 

Zohra arbejder til daglig i børnehaven Børnejunglen på Nørrebro og Anissa arbejder i vuggestuen Cismofytten – også på Nørrebro.

 

Forløbet har haft fokus på at styrke de flersprogede medarbejderes danskkundskaber i deres daglige arbejde.

 

”Jeg plejer altid at sige; at efter vi kom til Danmark, og når vi sidder og har det lidt svært, så tænker jeg hvordan det kan være, at vi er sådan nogle kloge mennesker i vores hjemland, og så kommer vi her og får følelsen af ”er vi dumme eller?” – det har været svært for os,” forklarer Zohra.

 

 

Man kan altid blive klogere 

Forløbet har hjulpet dem begge, og de har været rigtigt glade for det:

 

”Det har været rigtig godt,” siger Anissa og Zohra forklarer, at uanset hvilken uddannelse man har, så kan man altid blive klogere.

 

”Selv om man er uddannet pædagog eller medhjælper, så har man altid brug for at genopfriske nogle ting. Vi ved godt i vores dagligdag, hvordan det skal være, men det med at genopfriske nogle faglige ting, det har vi alle brug for,” siger Zohra, og Anissa uddyber:

 

”Jeg havde problemer med at skrive dagbog på arbejdet, men nu er jeg begyndt at skrive, fordi jeg lærte nogle faglige ord, som jeg ellers havde glemt fra min uddannelse. Det kom frem igen efter kurset,” forklarer Anissa.

 

Både Zohra og Anissa mener, at forløbet generelt har haft en stor effekt på deres arbejde.

 

”Når vi sad til et møde, så var der måske ord, der skulle forklares, men det er nemmere nu, hvor jeg har flere ord i hovedet,” forklarer Zohra og fortsætter:

 

”Det er blevet nemmere at gå på arbejde nu.”

 

Deltag i FVU-forløb i København, Roskilde eller Aarhus.