Onlineundervisning giver mere fleksibilitet

Det var ikke den store erfaring Cristina havde med onlineundervisning og -møder. Hun havde kun stiftet lidt bekendtskab med det på et tidligere studie – men så kom Corona –  Zoom, onlineundervisning og -møder blev en del af hverdagen. Derfor er det nu også helt naturligt for hende at logge på for at tale om CLAVIS og onlineundervisning.

 

Read this text in English here 

 

Hun sidder på sin arbejdsplads, og er klar til at fortælle. Hun kom til Danmark fra Barcelona for lidt over et år siden, og det var egentlig meningen at hun skulle studere, men har nu i stedet for fundet et arbejde i en dansk startupvirksomhed.

 

Danskundervisning i Barcelona

Siden september 2020 har hun modtaget danskundervisning på CLAVIS. I starten mødte hun fysisk op til undervisning på sprogskolen i København, men det satte Corona en stopper for i december.

 

Læs også: Feedback og fleksibilitet i danskundervisningen fungerede for Nazia

 

 

Dét at sidde foran en skærm og modtage danskundervisning har dog ikke skræmt hende væk – tværtimod:

 

”For at være ærlig, så giver onlineundervisning meget mere fleksibilitet i min hverdag. Jeg var hjemme i Barcelona til jul, og jeg endte med at blive der lidt længere, fordi jeg jo stadig kunne følge med i undervisningen derfra,” forklarer Cristina.

 

Dog ville hun nok foretrække blended learning, hvor man kombinerer fysisk fremmøde på skolen med onlineundervisning.

 

”Jeg kan virkelig godt lide at møde fysisk op på skolen, da det også er en måde at møde nye mennesker på. I min klasse har vi en rigtig god gruppe – selv en whats app gruppe, hvor vi planlægger at mødes snart, og det bliver rart at sætte en krop på ansigtet fra skærmen,” siger Cristina.

 

Undgår Google translate

Som for så mange andre, så har det været lidt sværere at træne sit dansk under lockdown, men hun har alligevel forsøgt lidt:

 

”Når jeg var i supermarkedet, så forsøgte jeg ikke at bruge Google translate til alting. Jeg tvang lidt mig selv til at huske, hvad de enkelte ting hedder. Og så prøver jeg i både supermarkedet, og på restauranter, at svare på dansk,” forklarer Cristina og tilføjer, at hun også øver sammen med sin kæreste, hvor de aftaler, at de kun må tale dansk.

 

Hun peger på CLAVIS’ mange hold som noget af det bedste ved skolen – og hun har da også af den grund anbefalet CLAVIS til flere venner.

 

”Jeg vil anbefale CLAVIS til andre – det har jeg faktisk allerede gjort!”

 

Fik du læst denne?: Tegnefilm supplerer danskundervisning i Coronatiden