FAQ

Her finder du en oversigt over de mest stillede spørgsmål både de generelle, men også spørgsmål om Danskuddannelsen og FVU. 

Fandt du ikke svaret på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores sekretariat på 41 73 81 00

 

Vores FAQ er delt op i spørgsmål og svar generelt om CLAVIS, om Danskuddannelsen og om FVU.

 

SPØRGSMÅL OG SVAR OMKRING TILMELDING, GRATIS DANSKUNDERVISNING OG DEPOSITUM FINDES OGSÅ HER

 

 

Du kan altid kontakte en af vores afdelinger for at tilmelde dig et kursus eller tilmelde dig online på vores hjemmeside. Ønsker du at starte på Danskuddannelsen kan du også kontakte din kommune forinden. Før du begynder på Danskuddannelsen skal du i de fleste tilfælde til et interview og for at starte på FVU, skal du til en test – dette for at finde lige netop det hold, der matcher dit niveau.

Vi har undervisning morgen, middag, aften, weekend og online. Kontakt os for at høre om lige netop det kursus, du ønsker at deltage i, passer ind i din daglige kalender.

Vi er statsautoriserede og godkendt af ministeriet til at afholde Danskprøver, Studieprøve, Medborgerskabsprøve samt Indfødsretsprøve. Ligeledes kan du gå til prøve i FVU Dansk og FVU Matematik.

En statsautoriseret og godkendt sprogskole er en skole, der er godkendt af kommunen til at undervise i Dansk som andetsprog, og dermed også godkendt til at afholde prøver og eksamen.

 

Der kan sagtens være andre skoler, der også tilbyder sprogundervisning, men med en statsautoriseret skole sikrer man kvaliteten - bl.a. igennem kontrol og tilsyn - og at du kan gå til eksamen samt at du får en eksamen, som du kan bruge til f.eks. at søge om opholdstilladelse.

Vi har afdelinger i København, Roskilde, Aarhus, Ringsted og Holbæk.

Danskuddannelsen er gratis. Dog skal du betale et depositum på 2.000 kr., inden du kan starte på din danskuddannelse (læs mere under Danskuddannelse). Andre kurser som FVU er gratis for alle deltagere - og uden betaling af depositum. Danskuddannelsen er gratis, fordi din kommune betaler for uddannelsen

Du kan finde vores åbningstider inde under de enkelte afdelinger København, Roskilde, Aarhus, Ringsted og Holbæk.

Du kan lære dansk på mange måder. Udover klasseundervisning på en af vores lokationer har vi bl.a. undervisning online. Det er også muligt at modtage undervisning på din arbejdsplads eller på dit studiested, det kræver dog, at der er nok deltagere til et hold.

Du kan tilmelde dig på vores hjemmeside. Herefter vil vi indhente henvisning fra din kommune og vende tilbage med oplysninger om bl.a. din kursusstart. 

Du kan gå til undervisning morgen, middag, tidlig - eller sen aften, weekend og en del undervisning tilbydes online både Danskuddannelsen og FVU. Du vil typisk skulle gå til holdundervisning to gange om ugen. Du kan gå til undervisning på den pågældende afdelingsside se, hvilken undervisning vi tilbyder på hvilke tider samt vores åbningstider RoskildeAarhus, Ringsted og Holbæk.

 

Du har mulighed for at tilføje dine ønsker til tidspunkter på tilmeldingsblanketten på vores hjemmeside.

Der er løbende holdstart på alle moduler og på de fleste holdtyper. Den normale procedure er, at du starter ca. 1 måneder efter, du har tilmeldt dig en Danskuddannelse, da din kommune også skal godkende din tilmelding. Efter tilmelding vil du få mere information, når vi nærmer os din opstart. Før opstart kan du blive indkaldt til en kort samtale, så vi sikrer, at du starter på lige netop det hold, som matcher dit niveau og din daglige kalender.

Danskuddannelsen er fra gratis så længe du har retten til dette. Danskuddannelsen er gratis, fordi din kommune betaler for uddannelsen.

Selvforsørgere vil ved start på Danskuddannelsen blive opkrævet et depositum på 2.000 kr. Det fulde depositum refunderes, når du fx gennemfører modulerne med en test eller når du tager den afsluttende eksamen - læs mere om regler for refusion af depositum Det er din kommune, der skal beslutte om hele dit depositum skal tilbagebetales.

Familiesammenførte og au pairs er undtaget depositum. Du kan evt. kontakte din egen kommune og spørge, om du er indbefattet af depositum.

Ja, du kan godt selv betale for din danskundervisning både på hold eller som privatundervisning – priserne vil i disse tilfælde variere. Prisen pr. lektion på et hold går fra 105 kr. Kontakt din afdeling for at høre mere.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i danskundervisningen i et længere stykke tid fx arbejde, barsel eller andet, og ønsker at sætte din uddannelse på pause, er det muligt. Det er dog vigtigt at give vores studiesekretærer eller en vejleder besked.

Vi er statsautoriserede og godkendt af ministeriet som prøveafholder – vi kan føre vores kursister hele vejen til eksamen og test. Dette betyder, at du ikke pludselig skal skifte sprogcenter, men kan gå op ved undervisere, som du kender og er tryg ved.

Du kan gå til Danskprøver, Studieprøven, Medborgerskabsprøve samt Indfødsretsprøve på CLAVIS i Roskilde, Aarhus, Ringsted og i Holbæk.

Du kan betale på vores website, på mobilepay, i netbanken, eller i vores sekretariat.

Hvis der er plads på et andet hold, kan vi sammen se på det. Spørg en studiesekretær eller en vejleder hos CLAVIS.

Du kan gå til FVU Dansk og FVU Matematik, FVU Engelsk, FVU Digital (IT) eller OBU ordblindeundervisning. Engelsk og Digital kræver dog, at du er ansat i en virksomhed og de godkender din deltagelse.

Før du kan starte på FVU, skal du tage en test, så vi sikrer lige netop det hold, der matcher dit niveau. For at gå til test skal du bestille tid hos en af vores FVU-konsulenter. Se her hvilke konsulenter, der er i den afdeling, du ønsker at modtage undervisning i.

 

Det er også muligt at modtage undervisning på din arbejdsplads eller på dit studiested, det kræver dog, at der er nok deltagere til et hold.

Vi har løbende optag, så det er muligt at starte, når det passer dig. Kontakt os og hør nærmere.

Du kan gå til undervisning morgen, middag, aften eller lørdag. Du vil typisk skulle gå to gange om ugen med mindre, du vælger undervisning om lørdagen. Ved at klikke på  København, Roskilde, Aarhus, Ringsted og Holbæk kan du se, hvilke hold vi tilbyder og på hvilke tider samt vores åbningstider.

FVU-kursus er gratis. Bliver du undervist i din arbejdstid, kan din arbejdsgiver søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte – SVU.

FVU er for alle over 25 år.

 

Hvis du er under 25 år, kan du deltage hvis du opfylder ét af følgende kriterier:

  • Er selvforsørgende, dvs. har job på mindst 20t.
  • Har gennemført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse (herunder STU)
  • Er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse (herunder STU) og samtidig har et behov for FVU, der ikke kan dækkes af de almindelige støtteforanstaltninger, som deres uddannelser i øvrigt tilbyder.
  • Er på barsel
  • Ikke er tilmeldt FGU eller har udtømt sine muligheder for FGU
  • Går på uddannelse under kriminalforsorgen

Ja, det kan du godt. Aftal nærmere med en af vores FVU-konsulenter.

Ja, du kan gå til eksamen i både FVU Dansk og FVU Matematik, FVU Engelsk, FVU Digital (IT) hos CLAVIS. Vi tilbyder eksamen 2-4 gange om året.

Ja, det kan du godt. Hvis du ønsker at skifte hold, så tal med en FVU-konsulent på CLAVIS. Sammen kan I kigge på, om der er et hold, der matcher dit niveau, og den undervisningstid og det undervisningssted, der passer dig bedst.